Benim annem hazır gıdalara çok takık bir insandır.Vakti olsa her şeyi kendisi yapmak ister.Aslında bu konuda ona hak veriyorum çünkü hazır aldığımız şeyin hangi koşullarda hazırlandığını bilmiyoruz.Tam olarak içine sinmiyor insanın.Ama günümüz koşullarında evde kendimiz yapmayla uğraşmakta gerçekten zor.Ara ara vakit buldukça bu tarz denemeler yapıyoruz ve sizinle bir tanesini paylaşmak istedim :)
MALZEMELER
*2 kilo domates
*3-4 diş sarımsak
*2 orta boy soğan
*1 büyük yeşil biber
*1 büyük kırmızı biber
*7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
*Göz kararı tuz
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı karabiber
*10 adet karanfil
*3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri kabuğunu soymadan küçük küçük doğruyoruz. ( daha sonra karışım süzüleceği için kabuklar kendiliğinden ayrılacak)Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp büyük bir tencerede yağla kavuruyoruz.
Daha sonra doğradığımız domatesleri ve sarımsakları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. 15-20 dakika kavrulduktan sonra domatesin suyu çıkmaya başlıyor ve bu sırada tuzu ve baharatları ekliyoruz. Kıvamı biraz koyulaşana kadar orta ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Biraz soğumasını bekledikten sonra büyükçe bir kaba süzüp sirkeyi ve şekeri ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra tekrar pişiriyoruz ve kıvamı iyice koyulaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Vee ev yapımı ketçabımız hazırr :) Biraz uğraştırıcı ve büyük bir zamanınızı kaplıyor ama ben tadını çok beğendim :) İnşallah sizler de dener ve seversiniz :)
evde ketcap yapimi-evde ketcap nasil yapilir |
Daha sonra doğradığımız domatesleri ve sarımsakları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. 15-20 dakika kavrulduktan sonra domatesin suyu çıkmaya başlıyor ve bu sırada tuzu ve baharatları ekliyoruz. Kıvamı biraz koyulaşana kadar orta ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Biraz soğumasını bekledikten sonra büyükçe bir kaba süzüp sirkeyi ve şekeri ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra tekrar pişiriyoruz ve kıvamı iyice koyulaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
evde ketcap yapimi-evde ketcap nasil yapilir |
Vee ev yapımı ketçabımız hazırr :) Biraz uğraştırıcı ve büyük bir zamanınızı kaplıyor ama ben tadını çok beğendim :) İnşallah sizler de dener ve seversiniz :)
gerçekten uğraştırıcıymış, ama ne yediğini bilmek farkında olmak kadar güzel bişi yok.:) Afiyet olsun.:)
YanıtlaSilKesinlikle öyle :) baya uğraştık ama değdi :) teşekkür ederim :)
SilVaay harika! Evde ketçap yapmak çok sıradışı bir fikir. Ayrıca çok da uğraştırıymış. Anneni tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel görünüyor elinize sağlık. :)
YanıtlaSilEvet bende sasirmistim annem ilk söylediğinde hatta beceremeyiz kötü olur falan demiştim ama cok şükür emeğimizin karşılığını aldık :) teşekkür ederim canım :)
YanıtlaSilElinize sağlık. Kesinlikle hazır gıdadan uzak durmak gerekiyor. Bu arada tazeliğini ne kadar koruyor.
YanıtlaSilTeşekkürler :) daha yeni yaptigimiz için tam bir bilgim yok ama biz cam kavanozlarda ve buzdolabında saklıyoruz uzun süre dayanacaktir yani :)
SilŞimdi, yediğimiz yiyeceğe sahip çıkmazsak sonra bedelini hastalıkla öderiz. Sizlerin de yeni yetişen nesil olarak duyarlı olmanızı istiyoruz.
YanıtlaSilÇok haklısınız. Hepimiz duyarlı olmalıyız bu konularda :)
Sil