17 Aralık 2014 Çarşamba

Sporla 15 Kilo Verdiğim Diyet Programım

Merhaba :)
Bugün Selen'in Evcilik Hayatı'na konuk oldum ve zayıflamak için uyguladığım diyeti anlattım :) Oldukça işime yarayan bu diyetimi sizlerle de paylaşmak istedim :)

Bu aralar kendimi saldığımı farkettim. Kilolar aldı başını gidiyor. Kaç kilo aldım bilmiyorum tartıya çıkmaya korktum açıkçası ama hissedebiliyorum yani aldığımı :) Normalde çok kilolu bi insan değilim basenlerde sıkıntı var biraz. Boyum 167 kilom 53. Yani en son öyle idi bence bi 56-57falan olmuştur :) Okuyunca az gibi gözüküyor biliyorum ama benim üst bölgem fazla zayıf altlara doğru genişliyor. Kiloyu basenlerden alıyorum yani. Olaya bu bakış açısından bakıldığında oldukça kötü bir tablo. Çoğu zaman beğendiğim elbiseler,kabanlar falan vücuduma yakışmıyor.Bu yüzden aslında en az 8-9 kilo vermem gerekiyor.Şuan o kadarını başarabilirmiyim bilmiyorum ama en azından son dönemlerde aldıklarımı (3-4 kilo kadar) verebilirim diye düşünüyorum spor yapmak istemiyorum çünkü.
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Baya bi konuştuktan sonra yazımın asıl amacına gelebildim :) Daha önceden sporla birlikte 15 kilo verdiğim diyet programımı uygulayacağım ve sizlerle paylaşacağım bunu. Öncelikle şunu söylemeliyimki diyetisyen değilim çok geniş araştırmalar  da yapmadım. Yani ne kadar sağlıklı olur sizde nasıl sonuç verir bunu ben bilemem ama bende herhangi bir sağlık sorunu olmadı güzel kilolarda verdim.


Diyet programı diyorum ama  çok fazla bi sınırı  yok. Yani sabah bir kibrit kutusu peynir ye şekersiz çay iç öğlen haşlanmış tavuk ye falan değil. Tamamen kendi zevkime göre oluşturduğum bir diyet bu. Yani sevdiğim yemekleri de tatlıları da yiyebiliyorum.
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Sabahları:
Günün iyi geçmesi için sabah kahvaltısının çok önemli olduğunu düşünüyorum ve sabah kahvaltısını sınırlamayı çok yanlış buluyorum. Bende denedim o saçma sapan diyetleri ama 1 saat sonra acıkıp yemek yemek isteyince hiçbir faydası olmadı.Zaten sabahları metabolizmanın en hızlı çalıştığı vakitler hazır metabolizman hızlıyken neden az yersinki.
 Günün diğer saatleri daha az yemem gerektiği için kahvaltıda ne bulursam yedim ben.  Çayımı şekerli içtim iki tane yumurta iki üç dilim ekmek peynir zeytin hatta tatlı canım ne isterse. Bana kilo yapmayacağını bildiğim için hem gönlüm rahattı hemde çok şey yediğim için gözüm doyuyordu.

sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Öğlen:
Ev yemeklerine bayılan biri olarak öğlenleri hep ev yemeği yedim. Bu arada ben yağı tuzu salçayı çok severim bunlardanda kısmadım yani.Ama pirinç pilavı ve makarnayla arama biraz mesafe koydum. Özellikle pirinç pilavı diyetteki insanlar mümkün olduğunca uzak durmalı.Normalde pilavı iki tabaktan az yemeyen ben bunu 1 tabağa indirdim.Pirinçten çok bulgur pilavına yöneldim yemeklerin yanına çoğunlukla onu yaptım. Genelde bakliyat yemekleri yaptım. (et,balık,tavuk yemem çünkü) Nohut,fasulye,yeşil mercimek çok sık yaptığım yemekler. Her yemeğin yanında da yoğurt yedim. Çorbalarla bile. Anlayacağınız sevdiğim yemeklerden vazgeçmedim sadece daha az yedim.
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Akşamüstü:
Malesef meyve alışkanlığım yok. Siz bu saatleri meyve yiyerek değerlendirebilirsiniz yani ya da acıktığınız herhangi bir vakti. Ben yeşil çay veya Form çayı içtim.Yeşil çaya kesinlikle şeker atmadım çünkü tadı eskisinden daha kötü oluyordu. Biraz ılıtıp ilaç gibi kafaya dikiyordum. Ama meyveli form çaylarını şekerle içtim. Çoğunuza saçma gelecektir ama benim tatlı ihtiyacımı gideriyordu ve psikolojim çok daha rahat oluyordu. (Form çayı ya güya)
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Akşamları:
Bence diyetin kilit noktalarından biri bu. Akşamları kesinlikle ağır şeyler yemedim. Ya ekmeksiz 1 büyük kase çorba (yanında yoğurtla) ya da sütle Nestle Nesfit yedim. Zaten sabah kıtlıktan çıkmış gibi yediğim öğlende sevdiğim yemekleri yediğim için gözümde daha tok oluyordu.  O akşam canım çok yemek çekiyorsa da küçük bir tabak yedim ama abartmamaya çalıştım. Ama akşamları az yemenin faydasını çok fazla gördüm. Gece çok rahat uyudum sabahları rahat kalktım ve belimin inceldiğini hissediyordum.
 Çoğu kişi bu Nesfit tarzı şeyleri yanlış  yiyor. Çünkü bunlar cidden karnınızı çok doyurmuyor sabahları yerseniz bu gün içinde daha çok yeme ihtiyacı duymanızı sağlar ve kilo yapar size.
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi


Tatlılar ve öğün dışı canım çeken yemekler.
Tatlı delisi biri olarak elbette gün içinde canımın çok tatlı çektiği zamanlarda oldu. (şekerli form çayı içsemde) Yine kendimi çok fazla kısıtlamadım kendime yasaklamadım. Ama normalde 2 tane çikolata yiyosam günde 1 i geçirmemeye çalıştım.
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi



Özellikle gece yemeklerini çok sevdiğim için aksam yemeğini kısmak zor oldu benim için. Çoğu zamanda artan pilavlara makarnalara içim gitti. Onun içinde kendimce bir çözüm buldum. Büyükçe bir kaseye yoğurt koydum ve iki yemek kaşığı yemek istediğim yemeği koyup karıştırdım. Genelde makarna veya pilav oluyordu bu. İçindeki üç beş pirinç tanesinin hatrına koca kase yoğurt yediğiniz için daha fazlasını yiyecek haliniz kalmıyor zaten. Kalırsa yarım kase daha yapın aynısından o zaman kesinlikle kalmayacaktır ben denedim :) Hem yemek istediğim şeyi yedim hemde büyük bir kalori almadım :)
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Bu diyetimin yanında aynı zamanda da spor yaptım.15 kilo kadar verdim. Spor olmadan sadece diyetle 15 kilo veremezsiniz belki ama beliniz baya incelecektir.
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi
sporla-15-kilo-verdiren-diyet-programi

Her ne kadar çok sıkmayan bi diyet olsada yemek yemeyi çok sevdiğim için ilk günlerde çok zorlandım. Yazdıklarıma uymadığım diyeti sallamadığım zamanlar bile oldu ama iki gün bıraktıysam üçüncü gün aynen devam ettim ve sonunda diyete adapte oldum ilk günler kadar zorlamadı beni. Eğer diyetteyseniz sizede aynısını öneriyorum sakın bırakmayın.
Yazım çok uzun oldu farkındayım ama görsellerle daha az sıkıcı hale getirmeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur :)

23 yorum :

  1. Yazınızı zevkle okudum ve çok güzel bir program bende uygulayacağım.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Umarım sizin içinde faydalı olur :)

      Sil
  2. Yazınızı ilgiyle okudum. Benim de 3-4 kilo vermem gerekiyor, gerekiyor da insanın canı istemeyince olmuyor:)) Yakında doktor zorunluluğu ile bir tahlil için diyete gireceğim. Süt ürünleri, yumurta ve daha birçok şey yasak özellikle de dışarıdan yemek... Ben de bunu fırsat bilip yapabilirsem yanında da spor yapıp kilo vermeyi planlıyorum. Bir taşla iki kuş:)) Umarın yapabilirim, sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle insanın istemesi gerekiyor yoksa hiçbişey yapılmıyor :) Yoğurt yiyemeyecek olmanıza üzüldüm yoğurt diyet için büyük yardımcılardan bence :/ Umarım yapabilirsiniz çokda güzel kilolar verirsiniz :)
      Sevgiler :) <3

      Sil
  3. Ben de benzer yeme alışkanlığıyla ancak zamanlarında biraz farklılıkla 7-8 kilo verdim. Yaptığım şey biraz tartışmalı ama ben güzel sonuç aldım. Intermittent Fasting ( Fasılalı oruç) diye arıtıp bakabilirsiniz. "Herkes için" çok uygun bir düzenleme olmayabilir. Vücudunuzu dinlemeli, kendinize en uygun sistemi bulup onu uygulamalısınız Ben kısaca kendi programımdan bahsedeyim. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür demişsiniz, genelde beslenme uzmanları da aynı şeyi söyler. Ben kahvaltı yapmadım. Su, çay, yeşil çay, kahve gibi (şekersiz bunlar) geçiştirdim. Bunu yaparken mantığım bahsettiğiniz gibi metabolizmanın en hızlı çalıştığı saatler, bir nevi doğal kardiyo :) Kalori almayınca vücut doğal olarak yağ yakacak diye düşündüm. Saat 12-18 arası çok abartmamakla beraber canım ne isterse yedim protein ağırlıklı olarak(kabaca %40 protein, %30 karbonhidrat, %30 yağ), 24 saat bol sıvı aldım, sporu ihmal etmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yaptığınızda mantıklı geldi şimdi bana :) O açıdan düşünmemiştim hiç. Maşallah baya da kilo vermişsiniz sanırım dediğiniz gibi insan için en iyisi kendi vücuduna göre kendine en uygun programı bulup onu uygulamak :)

      Sil
  4. Bir süslü blog daha buldum :)
    Çok güzel anlatmışsınız :)

    http://suslupuslublog.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bende süslü blogunuzu ziyarete gidiyorum hemen :)

      Sil
  5. güzel bir program gerçekten uyabileceğimi bilsem kesin yapardım :) ben bu aralara daha çok spora yükleniyorum umarım işe yarar :)

    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka işe yarar :) Yavaş yavaş başlasanız belki devamı gelir :) Blogunuzu ziyarete geliyorum :)

      Sil
  6. 15 kilo mu vay canına bu senin ne kadar azimli, kararlı ve hırslı olduğunu gösteriyor tebrik ederim canım benim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin şeyi giyemeyince üçü birden geliyor insana :) Teşekkürler tatlım :)

      Sil
  7. Merhaba

    Yazını zevkle okudum. Ben de bu konuyla ilgili 3 tane bülten yayınladım. Okumak istersen http://lifestyleofsiri.blogspot.com.tr/2014/12/yeni-yla-formda-girmek-bu-tuyolarla-cok.html bir tanesinin linki.

    Allah her isteyene yardımcı olsun ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Amiin inşallah her zayıflamak isteyen zayıflar çok sıkıntılı bi durum çünkü :/
      Hemen bakıyorum teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Benim de üst vücut zayıf, kalça kısımları geniş... :( Zayıflamak için sizinki gibi kesmedim yalnızca porsiyonlarımı ve ekmeği azalttım. Haftada bir gün 80 dk spor, haftada 5 gün 50 şer dakikadan 250 dk de yürüyüş yapıyorum. Ama ne yazık ki kilo alamamaktan başka bir iyi yanı olmadı :(

    Blogunuzu çok beğendim. Takibe aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç gerçekten :/ Bi hastalığınız olmasın? Özellikle tiroitlerinizi kontrol ettirin derim ben tiroit hastalığım yüzünden çok fazla kilo almıştım verememiştim bi süre.
      Çok teşekkür ederim bende sizi takipteyim :)

      Sil
    2. İnşallah bir şey çıkmaz :((

      Sil
    3. İnşallah canım mutlaka kontrol ettir ama :/

      Sil
  9. Gerçek zamanlı diyet programı motivasyon için herkesi bekliyorum :) http://marilynveben.blogspot.com.tr/2015/02/ogrenci-diyeti-diyet-alsverisi.html

    YanıtlaSil
  10. Yoğurt diyeti hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, aşağıdan vermiş olduğumuz detaylı listeye bakabilirsiniz.
    Yoğurt Diyeti

    YanıtlaSil
  11. Tiroit veya guatr problemi varsa gerçekten etkiliyor zayıflamayı diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi doktorunuza başvursanız daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil

Sorularınız için suslusirine@gmail.com mail atabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...