25 Nisan 2016 Pazartesi

Zoretanin ile 10. Gün | Sivilce Tedavisi | Aknetrent, Roaccutane

Herkese merhaba :)
Yağlı cildim ve bitmek bilmeyen sivilcelerimle artık baş edemediğim için Zoretanin ile sivilce tedavisine başladım. Zoretanin, Aknetrent ve Roaccutane gibi ilaçların muadili bir ilaç. Evet bu ilaçlarla ilgili çok fazla kötü yorum var. Ama ben bi cesaret başlamak ve bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

zoretanin-aknetrent-roaccutane-sivilce-tedavisi-10-gun-kuruluk
zoretanin-aknetrent-roaccutane-sivilce-tedavisi-10-gun-kuruluk

İlacı yaklaşık 1-2 senedir araştırdığım için nelere dikkat etmem gerektiğini çok iyi biliyordum. 


Normalde su içmek aklına gelmeyen bir insanım,  su tüketimimi arttırdım.


Güneş kremi sürmeden asla çıkmıyorum (artık). İtiraf etmem gerekirse 5.günümde çıktım. Çünkü yeni başladığım için cildim hemen hassaslaşmaz sanmıştım. Dışarıda 1-2 saat vakit geçirmemle yanaklarım kıpkırmızı oldu. Yani siz benim yaptığımı yapmayın ilk günden kullanmaya başlayın :)

Dudaklarım ne kadar yoğun nemlendirsem de kurudu. Çatlamadı veya yara olmadı ama yine de o kuruluk hissi rahatsız edici.

Saç diplerim yağlıdır, henüz bir kuruluk gözlemlemedim ama son 1-2 gündür kepeğe benzer bir döküntü söz konusu.


Son olarak ilacın ilk zamanlar çok yorgunluk, halsizlik, eklem ve kas ağrıları yaptığını duymuştum. Bende de oldu özellikle ilk günler sürekli uyumak istiyordum. Birkaç kere tansiyonum düştü ve ateş basmaları yaşadım. Ama onlar da şuan azalmış durumda.

Bu arada en önemli şeyden bahsetmeyi unutmuşum :) Malesef sivilcelerim arttı ama daha çabuk kurumaya başladı. Cildim de ilaç öncesine göre belirgin şekilde kurudu. En azından karmaya döndü diyebilirim.

zoretanin-aknetrent-roaccutane-sivilce-tedavisi-10-gun-kuruluk
zoretanin-aknetrent-roaccutane-sivilce-tedavisi-10-gun-kuruluk


Bir sonraki yazımda bu süreçte kullandığım, sevdiğim ve sevmediğim cilt bakım ürünlerimi paylaşacağım sizlerle.

ZoretaninAknetrent ve Roaccutane ilaçlarından birini kullandınız mı? Veya başlamayı düşünen var mı?

25 yorum :

  1. Kardeşim de aknetrent kullanıyor cildinde aşırı derecede kuruma pul pul dökülme var.Dudaklarda çok kuruyor inşallah tedavi bittiğinde cildi normale döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döner diye düşünüyorum öyle okumuştum

      Sil
  2. Benim arkadaşlarımdan kullanan çok var.Memnun kalanı da pul pu döküleni de var.Ben de ne kadar şu yağlı cildime lanet etmeme sebep olan sivilcelerden kurtulmak istesem de pek güvenemedim açıkçası:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de çok uzun süre araştırdım ve baya bi cesaret edemedim ama şuan 1 ay dolmak üzere ve cildim yağlıdan normale döndü o yüzden şimdilik çok memnunum :D

      Sil
  3. Benim arkadaşlarımdan kullanan çok var.Memnun kalanı da pul pu döküleni de var.Ben de ne kadar şu yağlı cildime lanet etmeme sebep olan sivilcelerden kurtulmak istesem de pek güvenemedim açıkçası:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyler ben adana fizik tedavi bölümğnde hemşir im ilaca bu gğn başladım zoretanin 20mg günlük 40 mg alıyorum sabah akşam buraya girme amacım roccutane ile zoretanin aynı mı diye öğrenmek fakat burada daha önce bu ilacı kullanmış bir kaç kişiye sorduğumda bana zoretaninin 1. Ayda etkisini gösterdiğini acı verici hissi oldupunu fakat en geç 6.ayda cildin prüssğz bir hal aldıpını ardından da sağlıksız beslenildiği takdirde dahi sivilce olulumunun olmadığını ifade ettiler gönül rahatlığı ile kullan dediler bana anca cildin kurudupunu çatladığını pul pul döküldüğünü dudakların her ne kadar nemlendirici kullanılsa dahi şişip patladığını söylediler yani 6 ay iskence çekmek zorundasınız ardında ferah günler var :) ben öleceğimi bilsem bu ilaçtan vazgeçmem çünkü sizin sivilce dediğiniz şey benim yağ bezesi kıvamında yüzümün 7 kat altında sadece altında şişiyo bende hiç sivilce yok yanlış anlamayın yağ bezesine benziyen çok derinde oluşan asla ama asla gün yğzüne çıkmayan gülerken bile acı vere lanet bişey sadece 1 ay boyunca kırmızılık var sonra ten rengimi alıp öylece yıllarca duruyor açıkçası intahara dahi sürükledi kendimle barışığım asla görünüşüm için değil yanlış anlaşılma olmasın ama o kadar acı çekiyorum ki bi sivilce çıktığında sabaha kadar uyutmuyor artık jiletleyip yüzümü paramparca etme eğilimnde dahi bulundum o acı o kadar kötü ki allah kimseye yaşatmasın ve akneye gelelim arkadaşlar benim yüzüm yok bildiğiniz yok çünkü mercimeğin yarısı bğyüklüğünde ufak taneler olarak şişikler var yüzümde ve sırtımda çok acı çektim tekirdağdan adanaya au gğn geldim ilacımı aldım dönğyorum çünkü adana da cildiye polk.4 de cildiye rahatsızlıkları doktoru hasan kavukçu adında bir doktor var önerdiler de geldim adam işinin ehli yaklaşık 50_52 yaşlarında hem vicdanen hem işi açısında çok iyi bir insan sizede öneririm ne tapacağını biliyor yüzğmü büyüteç ile kontrol etti bana bir tablo belirledi kan tahlilimi aldı böreklerim ve karaciğer emzimlerimi kontrol edip bu ilacı verdi madem benim için tekirdağdan geldin o zaman bende senin için en sağlam ilacı vericem bunu kullan 6 ay boyunca her ay kan tahliline git tekirdağda dedi 6. Ayın sonunda yüzünde 1 tane bile sivilce göremeyecek sivilceye hasret kalacaksın dedi :) o kadar mutlu olup huzurlu hissettim ki allah andan razı olsun yani beyler diyeceğm o ki lokmayı çiğnemeden yutamazsınız acısını çektikten sonra ardından mutluluk oluşturacak sizin için (bu arada doktora yalan söyledim onun için falan gelmedim tekirdağdan) 😂😂😂😂

      Sil
  4. Allah sabır versin,ben sivex losyon kullandım sırtımdaki sivilceler için.Bu arada tırnakların çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) onu bi ara ben de kullanmıştım hatta türevi bircok krem ama sanırım benimkiler icten geliyor o yüzden işe yaramadı :)

      Sil
  5. Amazing post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Benim bir arkadaşımda ciddi sivilce problemi vardı bu ilaçları kullandı yaklasık 1 sene gibi tedavi gördü onunda yüzünde sivilceler arttı dudakları çatladı baya kötüydü sonra bütün sivilceler kurudu ve yüzü suan bebek gibi asla sivilce cıkmıyo umarım seninde düzelir canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, en cok korktuğum sivilcelerin bi süre sonra tekrarlaması :)

      Sil
  7. 2011 yılında bitti tedavim. Kesinlikle bırakmayın derim çünkü sonuçları benim açımdan çok mutlu edici oldu. Çok memnun kaldım. 9 ay kullanmak zorunda olsam da cildim pürüzsüz oldu ve tekrarlamadı. Yalnız güneş kremi konusunda ekstra hassas davranmak gerektiğini düşünüyorum keza dudak nemlendirmesi de aynı şekilde olmalı.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ben de cok dikkat ediyorum artık umarım benim icin de sonuc güzel olur :)

      Sil
  8. 2011 yılında bitti tedavim. Kesinlikle bırakmayın derim çünkü sonuçları benim açımdan çok mutlu edici oldu. Çok memnun kaldım. 9 ay kullanmak zorunda olsam da cildim pürüzsüz oldu ve tekrarlamadı. Yalnız güneş kremi konusunda ekstra hassas davranmak gerektiğini düşünüyorum keza dudak nemlendirmesi de aynı şekilde olmalı.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bende 7 ay boyunca kullanmıştım. ve sonuçlarından çok memnun kaldım. Zor bir süreç ama sonuçlarına kesinlikle değiyor.Bol su içmek ve dudakları nemlendirmek gerekiyor. Güneş kremini eksik etmeyin.Umarım tedaviniz hayırlısıyla tamamlanır.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım benim icin de öyle olur teşekkürler :)

      Sil
  10. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum seni takipteyim bana da beklerim sevgiler
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Roaccutane kullandım tedavimin bitmesine 20 gün kaldı 20 gün sonra 6 aya tamamlanmış oluyor. İlk aylar burnundaki siyah nottalar döküldü yüzüm deri attı ve saçlarım kepeklendi yüz kusmasıda yaşadım. Ama son aylar baş ağrısı falan dudaklarım çok kötü oldu ağzımı açıp yemek yiyemiyordum ama oriflame daki balm bana çok iyi geldi doktorun verdigi keenden bin kat iyi. Ağrılarım çok sırt bel omuz felaket durumda. Burnumun içi kabuk kabuk oldu sürekli kanadı ama ona da merhem aldım oda çok iyi geldi. Ama ağrılarıma çözüm bulamadım o ağrıları çeken bilir. Psikolojik olarak sadece arkadaşlarım biraz sinirli olduğunu söylüyor. Birde zaten duygusaldım iyice duygusallaştım en ufacık bir şeyde içim acıyı gözlerimden patır patır yaş akıyo. 20 gün sonra tedavim bitiyor ve 3 ay güneşi yasakladı doktorum korumasız asla çıkmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarının nerdeyse hepsini yaşıyorum şuan. Burnum kurudu acıyo, fazla duygusallık hakim herseye ağlıyorum dudaklarım acıyo.. cok şükür şiddetli ağrı yaşamıyorum henüz. Bende siyah nokta problemi nerdeyse hiç yoktu yüzümde 1 2 tane cıkmaya başladı.. Ne olacak bakalım. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Roaccutane kullandım tedavimin bitmesine 20 gün kaldı 20 gün sonra 6 aya tamamlanmış oluyor. İlk aylar burnundaki siyah nottalar döküldü yüzüm deri attı ve saçlarım kepeklendi yüz kusmasıda yaşadım. Ama son aylar baş ağrısı falan dudaklarım çok kötü oldu ağzımı açıp yemek yiyemiyordum ama oriflame daki balm bana çok iyi geldi doktorun verdigi keenden bin kat iyi. Ağrılarım çok sırt bel omuz felaket durumda. Burnumun içi kabuk kabuk oldu sürekli kanadı ama ona da merhem aldım oda çok iyi geldi. Ama ağrılarıma çözüm bulamadım o ağrıları çeken bilir. Psikolojik olarak sadece arkadaşlarım biraz sinirli olduğunu söylüyor. Birde zaten duygusaldım iyice duygusallaştım en ufacık bir şeyde içim acıyı gözlerimden patır patır yaş akıyo. 20 gün sonra tedavim bitiyor ve 3 ay güneşi yasakladı doktorum korumasız asla çıkmıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben 1 haftadır aknetrent tedavisi görüyorum ama hiçbir yan etkisini görmedim yüzümde kuruluk bile olmadı.sizce normal mi bu durum yoksa ilaç bende fayda göstermiyor mu?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, ben 3 yıldır akne tedavisi görüyorum yüzüm çok hassas hemen iz ve leke kalıyr. Kaç ilaç krem kullandım bilmiyorum ama doktor sadece şu aknetrendi vermedi. Öyle aknelerim var ki iltihap dolup kendileri patlıyor şiştiklerinde konuşamıyorum ağrısından kaşıntısından saldırmak istiyorum. Sadece her gün çıkmıyorlar arada yoğunlaşıyor verilen kremler izleri azalttı diye doktorlar problemimi ciddiye almıyor. 26 yaşındayım ve çocuklar dalga geçiyor benimle o derece. Ne yapmalıyım kime gitmeliyim bilm sadece paylaşmak istedim

    YanıtlaSil

Sorularınız için suslusirine@gmail.com mail atabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...